vineri, 3 septembrie 2010

Eu când vreau să fluier, fluier (2010)

Regia: Florin Şerban
Actori: Ada Condeescu, George Piştereanu
Gen film: Dramă, Thriller

"După patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, Silviu (interpretat de George Piştereanu) a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă după mult timp din Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii… Libertatea, vântul, drumul, primul sărut. Din acest moment  i se poate întâmpla orice." sursa Cinemagia punct ro

Asfalt Tango (1995)

Regia: Nae Caranfil
Actori: Charlotte Rampling, Mircea Diaconu
Gen film: Comedie



"Luati unsprezece romance frumoase de pica, puneti-le sa viseze la glorie, adaugati un impresar dubios si o femeie de afaceri straina, urcati-i pe toti intr-un autobuz cu destinatia Paris, zguduiti bine vehicolul si lansati in urmarirea lui un sot disperat.
Rezultatul este un “road movie” care, data fiind starea dezastruasa a soselelor din Romania, nu poate fi decat o comedie. In vremurile tulburi ale anilor ’90, cand definitorii pentru Romania erau: grevele spontane, schimbul de valuta la fiecare colt de strada si visul fiecaruia de a deveni patron, 11 fete care mai de care mai frumoase pornesc intr-o calatorie cu autocarul catre mirajul vietii de artist la Paris. Sunt insotite de un impresar local dubios (Florin Calinescu), un sofer fara scrupule (Constantin Cotimanis) si o frantuzoaica ce priveste cinic viata, prin perspectiva lumii dure a show-biz-ului (Charlotte Rampling). Neprevazutul apare in persoana sotului uneia dintre fete (Mircea Diaconu), care nu poate accepta ideea ca a fost parasit si porneste intr-o cursa de urmarire, condimentata cu furturi de masini, atacuri armate si rapiri." sursa Cinemagia punct ro



joi, 2 septembrie 2010

Nunta mută (2008)

Filmul e făcut după o întîmplare reala din timpul comunismului. Merita văzut !

Regia: Horaţiu Mălăele
Actori: Meda Victor, Alexandru Potocean
Gen film: Comedie, Dramă



"Un film despre cat de absurda poate fi istoria si cum destine individuale pot fi distruse de cecitatea colectiva, despre cum cea mai plina de viata comedie poate degenera in tragedie. Astfel, o echipa de jurnalisti merge intr-un oras izolat sa filmeze un reportaj despre fenomenele paranormale. Satul e populat doar de femei in varsta. Primarul le povesteste intamplarea care a avut loc in primavara lui 1953 cand Mara si Iancu au decis sa se casatoreasca. Nunta a fost planificata pe 5 martie. In mijlocul ceremoniei, moartea lui Stalin se anunta.

Nunta Muta este bazat pe o intamplare adevarata, petrecuta intr-un sat romanesc, in anul 1953, al carei punct central e o nunta cu urmari tragice. La acest eveniment participa cateva zeci de oameni, cand primarul satului, impreuna cu comandantul regimentului de tancuri, anunta moartea lui Stalin si declararea doliu international de sapte zile. Socrul mic nu este de acord cu oprirea nuntii, pentru ca el nu vrea ca toate mancarurile sa i se strice, nu vrea sa se intoarca din drum, si nici sa-si trimita invitatii acasa. Lui ii vine ideea de a "captusi" aceasta nunta si de a o muta in interiorul casei, pe care o "zideste" bine de tot cu scanduri la geamuri, ca sa nu se produca prea mult zgomot. Pe masura ce invitatii beau si se simt bine, ei uita de juramantul de tacere pe care l-au facut, moment in care "nunta muta" devine o "nunta galagioasa", o adevarata petrecere in toata regula. La apogeul petrecerii, turela unui tanc sovietic intra in casa, toti barbatii sunt deportati, iar mireasa isi revede sotul abea peste 13 ani, cand este eliberat, si doreste sa se intoarca acasa sa moara in pace."